Driller gulvvarmen? Så læs her

Der er ikke noget bedre end at træde ud på et varmt badeværelsesgulv om morgenen. Med gulvarme vil du aldrig opleve, at der bliver fodkoldt derhjemme. Og når først fødderne er varme, er resten af kroppen det som regel også. Gulvvarme har desuden den fordel, at det fordeler varmen meget jævnt, og så er det hele gemt væk under gulvet, så man slipper for at se på radiatorer og rør. 

Som med alle andre varmekilder, kan gulvvarme dog gå i stykker. Nogen oplever eksempelvis at deres gulvvarme ikke varmer nok og ikke er i stand til at varme huset op – eller måske slet ikke varmer overhovedet. Det kan der være flere forskellige årsager til, som vi vil dykke ned i, i det følgende. Vi vil også komme ind på, hvordan du kan løse problemet.

Gulvvarmen giver ingen varme – hvad gør jeg?

Får du kolde fødder, selvom du har gulvvarme? Der kan være mange årsager til, at din gulvvarme ikke virker og ikke giver varme. Det afhænger bl.a. af om din gulvvarme kommer fra et gasfyr, fjernvarme, elvarme eller noget helt andet. 

Der er dog nogle forskellige simple ting, du selv kan gøre, for at undersøge, hvad fejlen skyldes. 

Hvis du har gasfyr bør du først og fremmest tjekke, at der er tændt for fyret, da det kan være gået ud. Har du derimod fjernvarme, bør du tjekke, om der kommer varme ind i huset. Undersøg også om der er batteri i den trådløse rumføler. 

Hvis ingen af disse forslag giver pote, kan du gå skridtet videre og undersøge om pumpen i gulvvarmeanlægget kører. Du kan også undersøge gulvvarmens termostater, men det kræver, at du skiller dem ad. Hvis du ikke er tryg ved det, anbefales det at kontakte en VVS installatør

Gulvvarme varmer ikke nok

Hvis gulvet ikke er helt koldt, men varmen ikke rigtig kan få ordentligt fat, er der sandsynligvis tale om et andet problem. Det kan bl.a. skyldes forkert opbygning af selve gulvvarmeanlægget eller at fordelerrørene er for små. Det kan også skyldes at slagerne er lagt med for stor afstand til hinanden. Sidstnævnte er ofte tilfældet hvis gulvet ikke opleves som jævnt varmt.

Hvis du oplever at din gulvvarme ikke varmer tilstrækkeligt eller varmer ujævnt, bør du kontakte en autoriseret VVS'er, som kan undersøge problemet nærmere. Årsagen behøver nemlig ikke nødvendigvis skyldes gulvvarmen – nogen gange drejer det sig også om, at huset er dårligt isoleret eller at gulvvarmen er lagt under køkkenelementer eller et meget kraftigt gulv. Læs mere om hvordan du vedligeholder dine installationer her

Gulvvarme kan ikke varme huset op

Hvis du oplever, at gulvvarmen ikke kan varme huset ordentligt op, kan det enten skyldes at gulvvarmeanlægget er i stykket, fx en defekt pumpe, eller at gulvvarme simpelthen bare ikke er velegnet til din bolig. Gulvvarme kan eksempelvis ikke altid dække varmebehovet i ældre huse, hvorfor det kan være nødvendigt med supplerende varme.

Overvejer du at få lagt gulvvarme, bør du derfor altid kontakte en autoriseret VVS'er inden, som kan hjælpe dig med at vurdere om lige præcis din bolig er velegnet til gulvvarme, og om gulvvarme alene vil være tilstrækkeligt til at varme din bolig op. Her hos Frede Andersen VVS kan vi være behjælpelig med professionel hjælp og rådgivning.

 

Kontakt os idag