Er dit toilet stoppet?

Et stoppet toilet er både træls og upraktisk og kan være svært at få fikset på egen hånd. Hos Frede Andersen har vi mange års erfaring med at hjælpe både private og virksomheder med at fikse stoppede toiletter, så de fungerer optimalt igen.

Typiske årsager til et stoppet toilet

Der kan være mange årsager bag et stoppet toilet - nogle af dem mere komplicerede end andre. Et udpluk af dem er listet her:

  • For lidt udskylning - særligt gamle WC’er kan have en tendens til at skylle ud med for lidt vand, da de ikke har de to muligheder for ”lille skyl” og ”store skyl”. Det er vigtigt, at du giver dit toilet et stort skyl af og til, så vandrøret kan blive skyllet igennem for skidt og snavs. Særligt efter de store toiletbesøg er det vigtigt at bruge en stor skylning.
  • Toiletpapir og hårtotter - hvis dit toilet skyller dårligt ud, kan der være rester tilbage af toiletpapir, der klumper sig sammen, og som kan være svært at opløse og skylle ud efterfølgende. Derudover er hår også en hyppig årsag til, at dit toilet bliver stoppet. Tømmer du derfor din hårbørste for hår, anbefales det, at du smider håret ud i skraldespanden fremfor i kummen.
  • Fysiske genstande - vatpinde, hygiejnebind og bleer er alt sammen noget, der ikke hører hjemme i et toilet. Husk derfor altid at smide det ud i skraldespanden, hvor det hører til. Af og til kan der dog sætte sig andre ting fast i toilettet ved et uheld - fx kan dine børn smide noget legetøj i, eller en plastikbeholder fra duftblokken kan blive skyllet ned ved et uheld.

Hvordan kan du fikse et stoppet toilet?

Et stoppet toilet kan nogle gange løses med nogle enkle metoder, som du selv kan prøve af derhjemme, inden du ringer efter VVS-hjælp.

Først og fremmest kan du prøvet at tømme dit stoppede toilet med en svupper. En svupper virker ved at skabe et undertryk ved afløbet, og det kan derfor være effektivt til at få løsnet det op, der har sat sig fast i toilettet.

Virker det ikke med en svupper, kan du prøve dig frem med at hælde 1 dl opvaskemiddel ned i kummen med en spand varmt vand. Lad det trække i 15-20 min, og skyl efter igen med varmt vand.

Hvis ingen af de ovenstående råd virker på dit toilet, kunne det tyde på, at du skal have fat i professionel VVS-hjælp. En VVS’er vil typisk hurtigt kunne diagnosticere problemet. I nogle tilfælde er det nødvendigt at løsne toilettet eller kontakte kloakservice.

Professionel VVS-hjælp med eget værksted

Selv det mest tilstoppede toilet kan heldigvis fikses med den rette hjælp. Hos Frede Andersen står vi altid klar til hjælpe dig med at få løst dine udfordringer med et stoppet toilet.

Vi har mange års erfaring inden for VVS i Aarhus og kan udover stoppede toiletter også løse udfordringer med dryppende vandhaner, utætte vandrør eller andre ting. Med vores eget værksted kan vi hurtigt og billigt skaffe de reservedele, der er brug for, så dit toilet kan virke efter hensigten.

I vores fysiske butik og showroom i Risskov kan du komme forbi og se vores udvalg af både almindelige og væghængte toiletter, hvis du ønsker at skifte din nuværende model ud. Har dit toilet en tendens til at være tilstoppet hyppigt, kan det måske være en idé at se sig om efter en nyere model. Udover toiletter kan du i vores showroom også finde inspiration til både armaturer, møbler, og tilbehør, der kan forvandle dit badeværelse til et af hjemmets hyggeligste rum.

Kontakt os idag