Lugter din håndvask?

En håndvask kan komme til at lugte rigtig grimt, hvis afløbet ikke jævnligt bliver renset igennem. Står du derfor og døjer med en dårligt lugt fra håndvasken, er tiden nok inde til at give den en kærlig behandling.

Der findes heldigvis mange ting, du selv kan gøre, inden du kontakter en VVS’er. Hos Frede Andersen har vi arbejdet med VVS gennem mange år, og vi deler derfor ud af gode råd til håndvaske, der lugter.

De hyppigste årsager til, at din håndvask lugter

I langt de fleste tilfælde skyldes det, at vandlåsen i din håndvask er fyldt op med mad- og fedtrester (køkken) eller hår og sæberester (bad). Hvis dette står på over længere tid, vil der opstå bakterier i din håndvask - og det er altså dem, der er årsagen til den generende lugt af snavs og kloakering.

 

Hvad skal du gøre, hvis dit afløb lugter?

Heldigvis er der flere ting, du selv kan gøre, hvis din håndvask lugter.

  • Kogende vand - først og fremmest kan du prøve at hælde kogende vand i din håndvask. Det varme vand er med til at opløse fedt og snavs og kan effektivt fjerne dårligt lugt fra afløbet.
  • Bagepulver og eddike - i stedet for afløbsrens kan du prøve et godt husmoderråd og bruge kombinationen af bagerpulver og eddike. Afløbsrens er nemlig både skadeligt for miljøet og kan skade dine rør indefra. Hæld 1 dl bagerpulver ned i afløbet efterfulgt af 1 dl eddike. Den kemiske reaktion vil medføre en del skum - det er helt normalt. Efter 5 min. kan du skylle efter med noget koldt vand.
  • Rensebånd - i større supermarkeder kan du typisk finde rensebånd, som du kan bruge til at fiske snavs op med fra din håndvask. Det kan være en stor hjælp, hvis noget har sat sig fast, som ikke kan opløses med hjemmemidler.
  • Svupper - en svupper kan være et sidste forsøg værd. Takket være det høje undertryk, den skaber, kan snavs og skidt blive suget op til overfladen og forhåbentligt rense din håndvask tilstrækkeligt nok til at fjerne den dårlige lugt.

Hvis intet af ovenstående virker, kan det blive nødvendigt at tilkalde specialiseret VVS-hjælp udefra. En VVS’er vil højst sandsynligt bruge en slamsuger for at rense dine vandrør igennem med højtryk. På den måde kan selv større klumper af snavs og fedt blive spulet fri, så du kan vinke farvel til en håndvask, der lugter.

 

Kontakt vores dygtige VVS’er

Har du brug for en VVS’er, der kan hjælpe dig af med din håndvask, der lugter? Hos Frede Andersen har vi mange års erfaring med at hjælpe både private husstande og virksomheder med VVS opgaver i Aarhus. Vi kan derfor helt sikkert hjælpe dig af med et afløb, der lugter. 

Udover vores hjælp og ekspertise har vi også eget værksted med reservedele inden for VVS. Er der derfor noget, der skal skiftes ud, kan vi nemt og hurtigt skaffe det - og du slipper derfor for yderligere ventetid med dit akutte problem.

Kontakt os idag