Hvad koster et nyt badeværelse?

Står du netop og overvejer, om tiden er inde til at renovere dit badeværelse og få opfyldt dine drømme om lækker gulvvarme, et stort badekar eller en rummelig bruseniche? Eller er du så heldig at bygge dit drømmehus fra bunden med et helt nyt badeværelse?

Uanset hvad din situation måtte være, er det altid et stort projekt at kaste sig ud i, når et nyt badeværelse skal bygges. Hos Frede Andersen har vi mange års erfaring med at bygge både små og store badeværelser fra bunden. Vi giver dig derfor gode tips og råd med på vejen, når økonomien skal på plads.

Hvad spiller ind på prisen for et nyt badeværelse?

Hvad koster et nyt badeværelse egentlig?

Et badeværelse er et af de dyreste rum at istandsætte i hjemmet. Faktisk kan prisen på et nyt badeværelse ligge i omegnen af 12.000-30.000 kr. pr. kvadratmeter. Ofte er det dyrest at bygge nyt helt fra bunden end at renovere et eksisterende rum.

Prisen på et nyt badeværelse har dog et ret stort spænd, fordi flere ting spiller ind på prisen. Du kan derfor i et stort omfang være med til at justere på prisen efter dit budget. Nogle af de ting, der spiller ind, er bl.a. følgende:

 • Størrelse - først og fremmest er størrelsen afgørende for, hvor dyrt dit nye badeværelse bliver. Et stort badeværelse kan være rart at have, især hvis du har små børn eller ønsker at have plads til både bruseniche og badekar. Har du en drøm om to badeværelser, kan du med fordel have ét stort og et mindre rum for at gøre omkostningerne mindre.
   
 • Materialevalg - det er ikke helt tilfældigt for prisen hvilke materialer, du vælger. Nogle materialer er dyrere end andre. Det gælder fx bestemte træsorter til møblerne, et væghængt eller almindeligt toilet osv.
   
 • Montering af møbler - sidst men ikke mindst afhænger den samlede pris på projektet af, hvor meget du ønsker og har mulighed for selv at montere og sætte op. Der kan være mange penge at spare her, selvom det selvfølgelig er noget mere tidskrævende.

Gode økonomiske tips til det store projekt

Inden du går i gang med at renovere eller bygge dit helt nye badeværelse op fra bunden, er det en god idé at have følgende råd in mente:

 • Læg et budget - selvom det kan virke uoverskueligt at lægge et budget, før du overhovedet har sat dig ind i priserne, er det rart at have en økonomisk ramme at gå ud fra. Du kan evt. forhøre dig ad hos venner og bekendte og blive klogere på, hvad et nyt badeværelse koster.
   
 • Tænk i energioptimering - investeringer i moderne energioptimering er ofte omkostningsfyldte nu og her men sikrer samtidig et lavt og økonomisk fornuftigt forbrug i fremtiden. Overvej derfor dine muligheder allerede inden du bygger.
   
 • Prioritér dine behov - nogle ting er uundværlige i dit nye badeværelse, mens andre ting er en luksus at have. Start med at beregne alle de udgifter, du ikke kan komme udenom - vand- og varmeinstallationer, gulv, klinker osv. Prioritér herefter materialevalg, møbler og andet efter det restbeløb, du har tilbage i dit budget.

Vi hjælper dig med at finde prisen på et nyt badeværelse

Har du brug for professionel rådgivning og sparring? Hos Frede Andersen står vores dygtige badkonsulenter klar til at besvare alle dine spørgsmål, så du kan blive klogere på det store spørgsmål: hvad koster et nyt badeværelse?

Besøg os i vores fysiske butik og showroom i Risskov, hvor du kan finde inspiration til at indrette dit nye badeværelse.

Lignende artikler

Find mere inspiration til dit nye badeværelse her

Hvad koster et nyt badeværelse?

Hvad koster et nyt badeværelse?

Er tiden inde til at renovere eller bygge nyt? Et nyt badeværelse kan hurtigt blive en dyr affære. Få gode råd til byg-selv fra din VVS'er.

Få et grønnere hjem

Få et grønnere hjem

Bliv klogere på, hvordan du kan spare penge på dit energiforbrug og samtidig skåne miljøet med nye, grønne løsninger.

Kontakt os idag