Løber dit toilet?

Har du opdaget, at dit toilet løber? Mange toiletter vil på et eller tidspunkt i deres levetid løbe. Det betyder ikke, at det skal skiftes ud. Ofte skal der ikke mere til end blot at udskifte en enkeltdel, så du kan spare penge på dit vandforbrug igen.

Hos Frede Andersen kan du få hjælp til at få ordnet dit toilet, der løber. Med eget værkested tilbyder vi hurtig reparation og udskiftning af enkeltdele, der passer til dit toilet derhjemme. 

 

Derfor skal du gøre noget ved dit toilet, der løber

Et toilet, der løber, er en indikation på, at dit toilet trænger til en kærlig hånd. Faktisk er det en god idé at få det fikset hurtigst muligt - venter du for længe, kan det nemlig hurtigt blive en rigtig dyr fornøjelse.

Ifølge Energistyrelsen findes der tre forskellige stadier af dit løbende toilet:

  • Ses svagt - et toilet, der løber en lille smule, kan næsten ikke ses med det blotte øje nede på vandoverfladen. Alligevel bruger det op til 275 liter ekstra vand hver eneste dag. Det betyder i praksis, at det vil koste dig 7.000 kr. om året.
  • Ses almindeligt - et moderat løbende toilet vil give dig en noget større stigning på forbruget, nemlig 550 liter vand dagligt oveni dit almindelige forbrug. Det giver dig en ekstra årlig regning på omkring 14.000 kr.
  • Ses tydeligt med uro i vandoverfladen - et sådant toilet vil typisk have et ekstraforbrug på op til 1100 liter hver dag, hvilket giver dig en ekstra vandregning på 28.500 kr. om året.

Som det ses, kan det hurtigt komme til at koste dig dyrt med et toilet, der løber. Derfor er det vigtigt at få ordnet roden til problemet hurtigst muligt.

Du kan forebygge, at dit toilet løber, ved at sørge for en løbende afkalkning og vedligeholdelse af dit toilet, så du kan have glæde af det i mange år - eventuelt ved hjælp af et blødgøringsanlæg, som du kan læse mere om her.

Hvordan ved jeg, om mit toilet løber - og hvordan fikses det?

Inden du ringer til din VVS’er, kan du faktisk selv undersøge, om dit toilet løber. I langt de fleste tilfælde vil du ikke være i tvivl, fordi du kan høre vandet løbe eller se det på overfladen. Men for at være helt sikker på, at det er det, der er problemet, kan du med fordel prøve at slukke for vandet via den hane, der er at finde bagved toilettet. Er lyden væk, er det højst sandsynligt dit toilet, der løber.

Der findes tre typiske årsager til, at dit toilet løber:

  • For meget kalk i cisternen.
  • Utæt pakning på udløbsventil.
  • Defekt eller snavset indløbsventil.

Når du ringer for at få hjælp til dit VVS, kan din VVS’er i Aarhus hjælpe dig med at finde ud af, hvilken årsag, der ligger bag dit toilet der løber. Med en simpel udskiftning af enkeltdele vil dit toilet hurtigt blive så godt som nyt igen. Læs hvordan her.

Vi løser både små og store VVS-problemer

Et løbende toilet er et udbredt problem for mange husstande og virksomheder i hele landet. Hos Frede Andersen har vi derfor masser af erfaring i at løse den slags VVS-problemer for vores kunder.

Udover løbende toiletter kan vi fikse dryppende vandhaner, utætte vandrør eller skifte dine gamle vand- og varmeinstallationer ud og energioptimere dit hjem. VVS spænder vidt, og med vores ekspertise og dine gode idéer til indretningen af dit badeværelse, kan vi komme rigtig langt i at sikre dig de allerbedste løsninger.

Du er desuden altid velkommen i vores fysiske butik og showroom i Risskov, hvor du kan se vores produkter, møbler og tilbehør til badeværelset i udstillingen.

Lignende artikler

Find mere inspiration til dit nye badeværelse her

Få et grønnere hjem

Få et grønnere hjem

Bliv klogere på, hvordan du kan spare penge på dit energiforbrug og samtidig skåne miljøet med nye, grønne løsninger.

Find dit nye toilet

Find dit nye toilet

Synger dit gamle toilet på sidste vers? Eller skal du netop til at investere i et nyt toilet som en del af en større renovering af dit badeværelse? Uanset hvad er det vigtigt at finde det helt rigtige toilet, som lever op til dine behov - og samtidig pass

Kontakt os idag